top of page

Het bruidsboeket.

De meest gestelde vragen over het bruidsboeket

Wat kost een bruidsboeket?

Een gemiddeld bruidsboeket kost rond de 100€. De prijs kan echter wat goedkoper zijn, maar ook zeker een stuk duurder. Dit ligt aan een aantal zaken:
 

 • Online een boeket kopen via een Fleurop bloemist

 • Bloemen van het seizoen

 • Vorm van het boeket

 • Droogbloemen

Door online je bruidsboeket te kopen wordt er een standaard boeket waarin je zelf weinig mogelijkheden hebt opgestuurd. Dit is goedkoper, maar dit raden wij bij Sierlust uiteraard niet aan. Er is niets mooier om zelf je persoonlijke smaak exact te laten terugkomen in jouw bruidsboeket. Doormiddel van persoonlijk contact zorgen wij er voor dat het bruidsboeket een perfecte match wordt met jouw trouwjurk en trouwstijl.

Door bloemen van het seizoen in je bruidsboeket te verwerken zijn deze bloemen makkelijk verkrijgbaar en kun je hiermee besparen op je bruidsboeket. Bloemen van buiten het seizoen of exotische bloemen zijn lastiger verkrijgbaar via de bloemenveiling en dus duurder. 

Er zijn verschillende vormen van een bruidsboeket mogelijk. Zo is de meest bekende de biedermeier en ook het makkelijkst te verwerken vorm, ook een veld geplukt bruidsboeket is makkelijk te creëren. Een vorm die een stuk lastiger is ,is bijvoorbeeld een druppelvormig bruidsboeket. De bloemist is langer bezig om deze vorm te creëren.

Omdat droogbloemen extra verwerking nodig zijn, zijn deze een stuk duurder als 'gewone' bloemen.  Toch is de vraag de afgelopen jaren naar droogbloemen in het trouwboeket enorm toegenomen. Het geeft een hele mooie natuurlijke / bohemian effect.

bruidsboeket-drenthe

Wanneer moet je je bruidsboeket bestellen? 

Je bruiloft is een van de belangrijkste dagen van je leven, en elk detail telt. Van de jurk tot de locatie, alles moet perfect zijn. En wat is een bruiloft zonder prachtige bloemen? Maar wanneer moet je eigenlijk je bruidsboeket en ander bloemwerk bestellen? Als ervaren bloemist help ik je graag met deze vraag.

De ideale tijdlijn voor het bestellen van je bruidsboeket

Hoewel er geen vaste regel is, is de vuistregel om minimaal 6 maanden tot 8 weken voor je trouwdag contact op te nemen met je bloemist om een plek te reserveren in het drukke trouwseizoen. Dit geeft ons voldoende tijd om:

 • Jouw visie te begrijpen: We bespreken jouw droombruiloft, de stijl, kleuren, thema en natuurlijk je budget.

 • Seizoensbloemen te ontdekken: We bekijken welke bloemen in het seizoen zijn en passen bij jouw wensen. Wist je dat sommige bloemen alleen in bepaalde maanden verkrijgbaar zijn?

 • Een uniek ontwerp te maken: We creëren een bruidsboeket dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt en perfect past bij je jurk en het thema van jullie bruiloft.

 • Bloemen te bestellen en reserveren: We zorgen ervoor dat de bloemen op tijd beschikbaar zijn en van de hoogste kwaliteit zijn.

 • Alles tot in de puntjes te verzorgen: We maken niet alleen je bruidsboeket, maar denken ook aan corsages, bloemstukken voor de ceremonie en de receptie, en eventueel andere bloemdecoraties zoals autostukken, welkomstborden etc.

 

Wat als ik last-minute mijn bruiloft plan?

Geen zorgen! Zelfs als je minder tijd hebt, neem dan alsnog contact op. Bij Sierlust doen we altijd ons best om last-minute aanvragen te kunnen verzorgen. We bekijken samen de mogelijkheden en vinden altijd een geschikte oplossing.

Waarom kies jij voor een lokale bloemist in Drenthe?

 • Persoonlijke aandacht: Bij Sierlust krijg je persoonlijke aandacht en advies op maat. We nemen de tijd om jouw wensen te begrijpen en creëren een bruidsboeket dat echt bij jou past.

 • Verse, seizoensgebonden bloemen: We werken met lokale kwekers en leveranciers om de meest verse en prachtige bloemen te garanderen. Dit betekent ook dat je boeket duurzamer is en minder impact heeft op het milieu.

 • Unieke ontwerpen: We volgen niet alleen trends, maar creëren unieke ontwerpen die jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelen.

 • Stressvrije ervaring: Wij nemen de zorg voor de bloemen uit handen, zodat jij je kunt concentreren op het genieten van je speciale dag.

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek en offerte.

Bedankt!

bottom of page